Combat

Fitbox.

Fitboxing is een combinatie van (kick)bokstechnieken afgewisseld met conditionele oefeningen. Deze intensieve groepsles is een workout voor het hele lichaam, waarbij kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit centraal staan. 

Iedereen kan meedoen met Fitboxing, ervaring is niet belangrijk. Tijdens Fitboxing is er geen lichamelijk contact in de vorm van bijvoorbeeld sparren. Alle oefeningen worden in de lucht of tegen de bokspaal gedaan. Net als al onze andere groepslessen is ook Fitboxing geschikt voor mannen en vrouwen. 

FITBOX INTENSITEIT
0%

Braziliaans Ji-Jitsu.

Braziliaans jiujitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiujitsu, genaamd “Jiu-do”. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een kleiner, zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere, grotere aanvaller. Men kan het beoefenen als zelfverdediging of als onderdeel van Mixed Martial Arts. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol tijdens de trainingen.

JI-JITSU INTENSITEIT
0%

Karate.

Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van “fullcontact”-karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de karateonderdelen kihonkumitekata en tameshiwari (breektest) alle verplichte onderdelen bij examens zijn, hoewel tameshiwari lang niet in alle kyokushinkai-scholen wordt beoefend. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Traditioneel wordt de ‘Fighting Spirit’ (Kokoro), de Bushido (krijgerscode) en de dojo-kun (dojoregels) in elke authentieke dojo dan ook zeer hoog aangeschreven Het gevecht zelf vormt het zwaartepunt van deze karatestijl. Kyokushinkai staat ook wel bekend als de ‘world’s hardest karate’.

KARATE INTENSITEIT
0%

Boxercise.

Leer de basisprincipes van boxen. Beginners leren de juiste houding, de precieze techniek voor stoten en effectieve boksbewegingen. Gevorderde boksers zullen hun vorm verbeteren en hun techniek verbeteren. Iedere deelnemer wordt verzocht eigen bokshandschoenen mee te nemen.

BOXERCISE INTENSITEIT
0%

Boxercise Advance.

Dit is een bokstraining waarbij de bokspaal vervangen wordt door pads/handschoenen als doel om de stoten te plaatsen. Hier zal je in tweetallen werken om de echte bokservaring te vergroten. Er zal geen fysiek contact zijn tussen de tweetallen uitsluitend tussen de handschoenen/pads. Iedere deelnemers wordt verzocht om eigen handschoenen mee te nemen.

BOXERCISE ADVANCE INTENSITEIT
0%